VEŽBE ZA STRUK

vezbe za struk
VEŽBE ZA STRUK-VEŽBA BROJ 1
Položaj pred vežbu: Raskoračite, uzmite i držite čvrsto sa obe ruke ekspander. Vežba: Okrećite gornji deo tela što više, ne pomerajući kukove. Ponovite to i na drugu stranu.

vežbe za struk
VEŽBA BROJ 2
Položaj pred vežbu: Raskoračite, kleknite, uzmite držite čvrsto sa obe ruke ekspander. Vežba: Rotirajte gornji deo tela što više. Telo držite pravo.
struk
VEŽBA BROJ 3
Položaj pred vežbu: Raskoračite, uzmite i držite čvrsto sa obe ruke, sa strane, ekspander. Vežba: Vucite ekspander sa suprotne strane prema podu. Uspravite se sa strane.
vežbe
VEŽBA BROJ 4
Položaj pred vežbu: Raširite noge, ruke podignite vertikalno. Vežba: Savijajte s levo pa desno, držite ruke uz uši. Ne pomerajte kukove.
vezbe za
VEŽBA BROJ 5
Položaj pred vežbu: Uzmite teg, ruke ispred tela. Vežba: Pokrećite torzo levo i desno. Fiksirajte kukove koji jedva da se pokreću.
za struk
VEZBA BROJ 6
Položaj pred vežbu: Noge raširite, laktove podignite. Vežba: Sagnite se sa strane, jednim laktom iza tela. Savijajte se u desno i u levo bez prekida.
za struk vežbe
VEŽBA BROJ 7
U egzotičnom ritmu pokrećite kukove podižući bočno karličnu duplju. Ako treba da skinete kile, obucite prikladnu odeću.
vezbe za struk
VEŽBA BROJ 8
U svernoafričkom ritmu igrajte stomačni ples što će zamoriti karličnu duplju. Pokrečite napred nazad sve do zamora.

VEŽBA BROJ 9
U orijentalnom ritmu spojte vežbe broj 7 i 8 i pokrećite kukove u svim pravcima, napred-nazad.

za struk vezbe
VEŽBA BROJ 10
Položaj pred vežbu: Odručite, telo nagnuto unazad da osigura ravnotežu. Vežba: Podignite noge, okrećite torzo u levo pa u desno. Okrećite gornji deo tela što više, bez odmaranja nogu.
vezbe za struk
VEŽBA BROJ 11
Položaj pred vežbu: Lezite na stranu oslanjajući se na ruke, noge podignute. Vežba: Ne menjajući položaj pokrenite ispružene noge prema grudima i vratite se zatim nazad. Ne odmarajte noge, držite dobro oslonac ruku.
vežbe za struk istomak
VEŽBA BROJ 12
Položaj pred vežbu: Sedite rukama oslonjenim na pod, noge uzdignute vertikalno. Vežba: Spuštajte ispružene noge s jedne strane na drugu.

SPOJTE VEŽBE
Za oblikovanje struka – vežbe: 6,7,8 i 9
Za ojačanje poprečnih mišića- vežbe: 1,2 i 5
Za skidanje masnoće-vežbe:6,7, 8 i 9
Za ojačanje mišića struka i pokredjivost zgloba kuka-vežbe: 10-12 i Za povećanje mišića struka-vežbe: 4-11


loading...