Bočni trbušnjaci vežbe

Pošto se slabo pogadjaju klasičnim vežbama za stomak bočni trbušnjaci zahtevaju posebne vežbe i trening.Mnogi početnici zanemaruju ove mišiće što po mnogima i nije veliki pproblm ali u nekoj kasnijoj fazi vežbanja treba im svakako posvetiti više pažnje.

Najbolje vežbe za bočne trbušnjake

Bočni trbušnjaci vežba broj 1

Ova vežba za bočne trbušnjake se može izvoditi u više varijanti ,podizanjem samo na jednu stranu ali i naizmenično kako je prikazano na slici.Za ozbiljniji trening će vam trebati više kondicije,počnite koliko možete pa povećavajte do pet serija od 10 ponavljanja u jedu pa drugu stranu.

Bočno pregibanje u struku

Kod ove vežbe za struk ispravite se i uzmite u ruke štap. Obema rukama uhvatite štap; dlanovi su okrenuti napred. Stavite štap na potiljak, ostanite ispravljeni i savijte gornji deo tela u stranu, levo pa desno, koliko je moguće više. Pazite kod ove vežbe da vam kukovi i noge ostanu mirni i da ne prate pokret gornjeg dela tela. Ova vežba vam pomaže da dobijete istreniran struk. Radite 5 serija po 50 ponavljanja.

Vežba pretklonieno preglbanje u struku
Ovu vežbu za muskulaturu struka izvodite na sledeči način: uzmite jedan dug štap i stavite ga na leda, uhvatite ga obema rukama — da dlanovi budu okrenuti napred — spolja i nagnite se gornjim delom tela napred. Onda kružite u stranu na levo i desno prema dole. Pazite da vam kukovi ostanu nepokretni i da se samo gornji deo tela okreće levo i desno. Ovu vežbu radite 25 ponavljanja po strani, odnosno ukupno 5 serija.

Vežba za bočne trbušnjake sa tegom

Vezba za bocne trbusnjake na vratilu
Ova vežba se može izvoditi i bez dodatnog opterećenja.Prvo svakako treba steći dobru kondiciju sa osnovnim vežbama za stomak na vratilu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *