Kako do ravnog seksi stomaka

Kako do ravnog seksi stomaka da li postoji tajni recept za uspeh? Velika tajna je zapravo činjenica da bez požrtvovanja i istinske posvećenosti nema poboljšanja u borbi za bolje i skladnije telo pa isto važi i za dobijanje ravnog seksi stomaka.

Druga velika tajna je da nećete videti trbušnjake ma kako trenirate ukoliko ne sredite ishranu i ne radite dovoljno aerobnog treninga.

Kako do ravnog seksi stomaka za 6 nedelja u nekoliko koraka.

SREDITE ISHRANU
Počnite sa izbacivanjem hleba i testenina sa vašeg dnevnog menija. U prvoj nedelji će te primetin bitnu razliku. Pečeni krompir i braon pirinač su OK za prvih par nedelja. Zatim će te ograničiti ugljene hidrate na 100 gr ovsenih pahuljica za doničak i 2-3 serviranja zelenog povrća i voća u toku dana. Povećajte proteine, ali se držite nisko masnih opcija kao što su proteinski prah, riba i pileće grudi. Držite se ove dijete dok god sledite program za ravan stomak.

POJAČAJTA AEROBNE TRENINGE
Radite 40-60 min. po treningu, svakog drugog dana. Ne idite preko 60 min. po treningu jer će vas to odvesti direktno u pretreniranost. Kombinujte AEROBNI TRENING u prirodi (trčanje, hodanje, roleri, bicikl) sa aerobnim treningom na mašinama (traka, stacionirani bicikl, steper). Promene u treningu su osvežavajuće i za telo i za duh.

TIMEA – KRUŽNI TRENING ZA STOMAK
Niko ne želi da radi trbušnjake više nego što je to neophodno, ali svi bi da imaju ubitačne trbušnjake. Zbog toga je dizajniran krug koji se sastoji od ležećih trbušnih kontrakcija (gornji stomak) + trbušnjaci sa uvrtanjem (gornji stomak i oblikusi) + ležeće dizanje nogu (donji stomak). Na ovaj način pogađamo stomak iz svih uglova veoma effkasno.
Plan je da počnete sa jednim krugom u 15-20 ponavljanja po vežbi i sa minimalnim odmorom između serija. Kako napredujete dodajte koje ponavljnje svakoj seriji, a nakon 2 nedelje dodajte još jedan krug. Nakon 4 nedelje dodajte i treći krug. Naravno možete modifikovati program zavisno od nivoa utreniranosti.

Evo kako izgleda trening: radite seriju ležećih trbušnih kontrakcija u određenom broju ponavljanja, izdišući snažno tokom koncentrične faze pokreta. Zatim bez odmora radite seriju trbušnjaka sa uvrtanjem. U ovoj vežbi se podižite uvrćući trup tako da levi lakat usmeravate ka desnom kolenu i obrnuto. I dalje bez odmora radite ležeće dizanje nogu koje može da se izvodi na na dva načina. U naprednoj varijanti možete vaše noge dovesti direktno iznad vas tako da zadnjica ne dodiruje pod. U lakšoj verziji ne odižete zadjicu previše, ali dovedite kolena vrlo blizu grudnom košu. U ovom momentu ćete biti vrlo umorni i ukoliko nemožete dalje završite trening sa tri kruga.Kada dodjete u top formu dodajte još dve vežbe: sedeće dizanje nogu za donji deo rektus abdominisa i uvrtanje sa šipkom za oblikuse (uvrćite gornji deo tela koliko god je to moguće). Ove dve vežbe koristite da dodatno zategnete donji stomak i oblikuse kada je procenat masti u telu već dovoljno nizak. Jedan ili dva seta od svake vežbe u 10-20 ponavljanja je više nego dovoljno za kraj.Nije lako ali ravan i seksi stomak je jako važna stvar ne samo zbog izgleda već i zbog zdravlja.Stomačne masnoće su veoma opasne.

PROGRAM ZA SKIDANJE STOMAKA
VEŽBA TRBUŠNE KONTRAKGIJE 1-3 serije 15-20 ponavljanja
TRBUŠNE KONTRAKCIJE SA UVRTANJEM 1-3 serije 15-20 ponavljanja
LEŽECE DIZANJE NOGU 1-3 serije 15-20 ponavljanja
SEDEĆE DIZANJE NOGU 1-3 serije 15-20 ponavljanja
UVRTANIE ŠIPKOM 1-3 serije 15-20 ponavljanja
Prve tri vežbe se rade u krugovima, a druge dve dodajte programu nakon što skinete većinu masnih naslaga.
Više o vežbama možete pronaći na ovom sajtu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *