Kako skinuti stomak

Kako skinuti stomak je veoma često pitanje jer je ovo deo tela gde se najnesrazmernije nakuplja salo i to češće kod muškaraca nego kod žena. Veliki stomak koji ružno izgleda i čini celo telo nesrazmernim nije samo posledica potkožnog sala koje najviše primećujemo već i sala koje se nalazi oko creva i drugih unutrašnjih organa. Takodje kod mnogih a naročito kod muškaraca dolazi i do trajnog nadimanja stomaka i totalnog slabljenja i “istezanja” trbušnih mišića, poznatog i kao pivski stomak.

Kako skinuti stomak?

Ideja da se masti mogu parcijalno skinuti samo sa određenih delova tela je mit mnogo puta opovrgnut raznim studijama. Dok vaši geni (uključujući i pol) odredjuju kako i gde skladištite masti (muškarci najviše na stomaku), vaš metabolizam tretira sve delove tela isto i kad se stvore uslovi sagoreva masti sa svih strana.
Zato su mnogi koji su pokušali skinuti stomak samo radeći trbušnjake bili razočarani.
Vežbe za stomak imaju veoma važnu ulogu u procesu skidanja stomaka ali pre svega zbog oporavka starih i izgradnje novih trbušnih mišića koji će pomoći da vaš stomak bude ravan a mnogo manju za topljenje masnih naslaga.
U savremenim uslovima života mi koristimo i mišiće ruku i nogu koliko-toliko ali trbušni mišići su potpuno neopterećeni i po svojoj prirodi oni slabe a njihova masa se smanjuje.
Vežba koju svako može da radi bez ikakve opreme bilo kada i bilo gde je uvlačenje stomaka (uvucite stomak koliko možete,zategnite mišiće opustite se…tako ponavljajte tridesetak puta dnevno).

Vežbe koje će vam najviše pomoći da skinete stomak su pre svega kardio vežbe,ovo su vežbe u kojima se puls povećava na preko 120 otkucaja srca u minutu.Takve su vožnja bicikla, trčanje, preskaknje konopca, aerobik, brzo hodanje…
Izaberite nešto od ovoga i vežbajte redovno barem pet dana nedeljno.Na ovaj način će se sagorevati masti iz svih delova tela pa i tamo gde ih ima najviše.

Radite barem pet puta nedeljno vežbe za trbušne mišiće pomoću kojih ćete izgraditi nove trbušnjake koji će zategnuti vaš stomak i od lopte ga pretvoriti u ravnu površinu.

I na kraju ono što je najvažnije, badava ćete sagorevati masti ako svakodnevno vaš organizam stvara nove masne ćelije. Ovo jedino možete sprečiti promenom načina ishrane.
Slatkiši su već ozloglašeni sigurno znate da na njih treba obratiti pažnju, ali najčešći graditelji sala na stomaku su testenine i proizvodi od belog brašana pre svega beli hleb i razna peciva. Ovakva hrana se veoma lako i brzo metaboličkim procesima u organizmu pretvara u masti, pa je skoro isto kao da jedete veoma masnu hranu.
Ovu hranu potpuno izbacite iz ishrane a umasto belog hleba jedite crni i to u malim količinama.
Neredovno uzimanje hrane usporava metabolizam i kod prvog obilnijeg obroka dolazi do stvaranja masnih ćelija. Jedite više manjih obroka tokom dana održavajući sitost i izbegavajući prejedanje.
Unosite dosta povrća voća i proteina kojih najviše ima u mesu, mleku i jajima. Birajte nemasna mesa kao što su belo pileće i riba. Proteini u kombinaciji sa vežbama omogućavaju izgradnju novih mišićnih tkiva a mišići su najveći neprijatelj sala,samim tim što su najveći potrošači kalorija u organizmu.
Svako može skinuti stomak, samo treba malo volje i upornosti a većini upravo to nedostaje.
Za osobe koje uvek traže lakši način kompanija Herbalife nudi rešenje u vidu šejk zamenskog obroka. Konzumiranjem Herbalife šejka za doručak i večeru i sa normalnim ručkom i dve užine po želji,mogu se uspešno skinuti i najuprnije i najveće naslage sala na stomaku.