Predivni mirisi i u teretanama

Razni mirisi u teretanama i fitnes centrima mogu da zastrašuju goste. Neprijatno je trenirati u takvom okruženju. Kako se može na lak i jednostavan način korigovati ova situacija? Pokazaćemo u ovom članku.

Neprijatni miris tela je svakidašnji problem kod mnogih ljudi. Neke osobe se ne znoje uopšte, a neke neprestano. Uzroci su različiti. Veliku ulogu igra genetika, raspoloženje i ishrana podjednako. Kako se telo menja, tako se i znojne žlezde više ili manje aktiviraju. Upravo od njih zavisi naš miris.

Obratite pažnju na ishranu! Posle konzumacije jako začinjene hrane naš organizam ne miriše najprijatnije. Sadrži sumpor koji napušta organizam kroz pore kože i dovode nas u neželjene situacije.Crveno meso je teško za varenje, kao i proteini, jaje, riba i džigerica. U toku varenja, oni ispuštaju toksine, što dovodi do smrdljivog znoja.

Mesne prerađevine poput salame, konzerve i paštete, kao i brza hrana sadrže mnogo veštačkih boja i dodataka koji su nezdravi i prouzrokuju upravo navedene probleme. Nemojte preterivati ni sa kafom ili alkoholom, samo će da Vas unište. Preporučujemo da i cigare ostavite.

Umesto ovih namirnica pokušajte da uvedete u svoju ishranu više svežeg voća i povrća. A obična, negazirana voda je neizostavna! Popijte oko 2-3 litre na dan.

Higijena tela je sledeća odrednica neprijatnih mirisa koji nas okružuju. Svaki dan se tuširajte, a pogotovo posle treninga. Normalno je da će čovek oznojiti ako vrši fizičku aktivnost, međutim, znoj se mora odstraniti što pre. U letnjim danima se tuširajte više puta sa toplo-hladnom vodom neizmenično, poboljšaće cirkulaciju krvi u venama. Antibakterijski sapuni su mnogo bolji od raznih gelova za tuširanje, isprobajte ih!

Nakon tuširanja sledi nega kože. Danas već postoje razni antiperspiranti, dezodoransi, parfemske kreme, toaletne vode, puderi i mirisi koji omogućavaju da se vi osećate sveže u svakom trenutku. Depilacija ili brijanje pazuha je korisno ukoliko se jako znojite. Nemojte zaboraviti svakodnevno da menjate odeću i vodite računa o higijeni vašeg tela i okoline podjednako.

Iako svi ljudi redovno vode računa o sebi, ipak u toku treninga se oznoje i neprijatni mirisi će biti odmah prisutni u prostorijama. Vlasnici fitnes centara se trude da ih se oslobode. Osveživači su idealni za ove probleme. Naravno, redovno provetravanje ili ventilatori koji će odstraniti ove mirise su nezaobilazni u prostorijama. Poseban savet za vlasnike: u male činije stavite aromatično ulje ili biljku koja lepo miriše. Može to biti ili u svežem obliku ili sušeno, važno je da deluje.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *