Savršeni trbušnjaci ishrana i vežbe 17 saveta

Savršeni trbušnajci se ne mogu dobiti samo vežbanjem neophodna je i pravilna ishrana,uzalud ćete vežbati do besvesti ako se ne hranite pravilno vaši trbušnjaci će ostati prekriveni slojem sala.

1.Uredno zapisujte šta jedete. To je najsigurniji metod koji pomaže da stare navike zamenite novim i zdravijim.
2. Planirajte unapred. Umesto da zgrabite prvo što vam je pod rukom, imaćete gotov plan i znaćete koju ste hranu planirali da pojedete.
3. Konsultujte stručnjaka. Potražite savet nutricioniste. Pomoći će vam da skrojite plan ishrane koji će postati deo vašeg svakodnevnog života a ne samo dijete koje ćete se pridržavati s vremena na vreme.
4. Nosite hranu sa sobom .Ljudi koji uspešno pridržavaju posebnog plana ishrane uvek imaju sa sobom,pripremljenu hranu,flašu vode,voće,sušeno i koštunjavo voće,jogurt.
5.Unosite dosta vode time bolje kontrolišete apetit da ne spominjemo prednost po zdravlje izbacivanjem otrovnih materija iz tela dok sagorevate masti.
6. Mislite da ste gladni a u stvari ste žedni, zar ne? Onda, prvo popijte nešto; ako ste još uvek gladi, sada možete da nešto i prezalogajite
7.Izbegavajte skrobne sirupe bogae fruktozom. Izbegavanjem ovog jednog satojke eliminisaćete uglavnom svu nezdravvu hranu i pića iz ishrane.
8. Ograničite unos šećera. Ukupna količina šećera treba da iznosi nekih 4-6 kašičica dnevno.
9.uvek kombinujte ugljene hidrate s belančevinama ili mastima. Tako se usporava apsorpcija i održava zdrav nivo šećerau krvi i insulina.
10. Svake nedelje jedite 5 obroka koji uključuju ribu. Pored toga što je odličan izvor proteina, riba ima malo kalorija i puno omega-3 masnih kiselina koje podstiču sagorevanje masnoća a naročito ooko struka.
11.Jedite žitarice.Kada zamenite sve rafinisane pahuljice i brašno žitaricama nivo insulina se dovodi u ravnotežu a organizam snabdevate odličnim hranljivim sastojcima i vlaknima koja kontrolišu apsorpciju masti.
12.Svedite obroke sa žitaricama na 3 porcije dnevno .Tako ostavljate dovoljno prostora za voće i povrće i ograničavate unos ugljenih hidrata.
13.Pijte nemasno mleko i jogurt i jedite nemasni sir,kako biste uneli zdravu količinu kalcijuma.Dokazano je da konzumiranje kalcijuma iz mlečnih proizvoda pomaže u mršavljenju i održavanju kilaže.
14.Odaberite nemasno meso.Time smanjujete masti i kalorije a u isto vreme srcu činite dobru uslugu.
15.Dodajte laneno ulje u ishranu jer pomaže u sagorevanju masti.Savršeni trbušnjaci se nemogu imati ako imate barem malo sala.
16.Umesto užine izadjite u šetnju.
17.Umesto čaše soka pojedite voćku.Smanjite unos kalorija i jedite zdrava vlakna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *