Vežbe za ravan stomak

Najbolje vežbe za ravan stomak-jednostavno se izvode i nije potrebna neka naročito skupa oprema.
Kod većine žena posle porodjaja a i kod muškaraca već posle 25-e godine dolazi do pojave sala na stomaku.Pojavu sala na stomaku ne prati uvek i povećanje telesne težine ,osobe ostaju u granicama normalne težine ili sa vrlo malim viškom kilograma ali je salo na stomaku veoma primetno.U ovakvim slučajevima nisu potrebne neke drastične vežbe i velika fizička aktivnost dovoljno je raditi samo vežbe za ravan stomak.Naravno ako niste u kondiciji i ove vežbe mogu izazvati male probleme ali već posle nekoliko izvodjenja stanje će se popraviti.Pre svakog izvodjenja obavezno treba uraditi zagrevanje od nekoliko minuta kako bi se izbegle povrede i istezanja mišića ovo se jednostavno može uraditi laganim trčanjem u mestu, poskakivanjem,čučnjevima i kružnim pokretima ruku.
Vežbanje počnite najpoznatijom vežbom za trbušnjake o kojoj više detalja možete naći i na naslovnoj strani.
vezbe
Za sledeću vežbu koja je veoma efikasna za stomak će vam trebati jedan teg ili neka improvizovana naprava.Vežba cilja i gornje i donje trbušne mišiće zateže ih a pod naporom i uz proteinsku ishranu umesto sala koje se topi stvaraju se nove mišićne ćelije.Ako želite ravan stomak obavezno radite ovu vežbu barem 5 puta nedeljno.
vezbe za ravan stomak
Držite roler i kleknite na pod.Postavite roler ispred vas oslonite se na kolena i rukama na roler tako da su vam ruke potpuno ispravljene u laktovima.Ovo će biti vaša startna pozicija.
vežbe za ravan stomak
Polako okrećite roler ravno napred,istežite telo u ravnoj poziciji.Idite nadole koliko god možete bez dodoirivanja poda telom.Ovo vam neće baš uspevati u početku ali za kratko vreme vaši trbušni mišići će ojačati i više nećete imati problema.Udahnite tokom ovog dela pokreta.Ova vežba se ne preporučuje ljudima koji imaju probleme sa kičmom.
vežbe za stomak
za ravan stomak
vežba za ravan stomak
Ako ste napredni možete gurati valjak i u stranu a ne samo ravno napred.Vežbu radite u više serija sa po 10 ponavljanja.
Evo jš jedne sjajne vežbe koja će poravnati vaš stomak.
za ravan stomak vežbe
Počnite u poziciji kao za sklek ali sa laktovima na podu tako da se oslanjate na podlakticama.Ruke treba da budu savijene pod uglom od 90 stepeni.Zadnjica malo podignuta ledja nisu potpuno ravna.
vežbe za ravan stomak
Podignite zadnjicu ka plafonu stežući čvrsto trbušne mišiće da skrate razdaljinu izmedju vašeg grudnog koša i kukova.
Krajnji rezultat treba da bude luk kao na slici iznad.
Izdahnite dok izvodite ovaj deo pokreta.
Dok se spuštate u početnu poziciju izdišete.
Ne dozvolite da se spustite veoma brzo i dodirnete stomakom pod.
Ponovite vežbu po deset puta u 2 do 3 serije.
Vežbe za ravan stomak rdite 5 puta nedeljno.
Pored ovih mogu vam pomoći i druge vežbe kao što su ove vežbe za zatezanje stomaka


loading...